Függöny bolt Budapest

Az alábbiakban adunk néhány praktikus tanácsot a függöny méretvételhez.

A függönyvarráshoz szükséges méretek:

  1. Karnis hossz

  2. A függöny magassága (függőleges hossza)

Nézzük meg, pontosan hogyan is tudjuk ezeket meghatározni!

Ha már van karnisunk, akkor annak a hosszát könnyen megmérhetjük. Figyeljünk azonban arra, hogy amennyiben rúdkarnisunk van díszvéggel, akkor a díszvéget ne mérjük bele a hosszba.

Ha még nincs karnisunk, akkor az ablak szélességére mindkét oldalon 10-20 cm-t érdemes ráhagyni, ha nincs semmilyen akadályozó tényező (például: fal vagy szekrény). Kisebb ablaknál elegendő lehet a 10-15 cm-es túllógás is, nagyobb ablaknál azonban szükséges lehet a 15-20 cm annak érdekében, hogy nappal, amikor széthúzzuk a függönyöket, azok ne takarják ki a hasznos üvegfelületet.

A függöny hosszának megállapításánál az alábbiakat kell figyelembe venni. A hosszú függöny általában elegánsabb hatást kelt. Ha ezt választjuk, a karnis aljától kell a méretet venni, egészen a padlóig, majd ebből a számból vonjuk ki, hogy mennyit szeretnénk elhagyni a padlószint és a függöny alja között (mi 2-3 centimétert ajánlunk erre). Fontos, hogy a sötétítő függöny mindig egy centivel hosszabb legyen a fényáteresztőnél!

Rövid függönyt választani akkor célszerű, ha valamilyen bútor van az ablak alatt, vagy nem szeretnénk eltakarni a radiátort. Ilyenkor a karnis aljától mérve határozzuk meg a függöny hosszát pl. úgy, hogy az ablakpárkány és az ablak alatti tárgy között középen legyen vége a függönynek. Ha a párkány nagyon széles, akkor a párkányig merjük a függöny hosszát, ekkor azonban nagyon pontosan kell mérni!

Ha nem ilyen egyszerű a feladat, mert pl. boltíves, vagy bástyaíves a karnis, akkor célszerű helyszíni felmérést kérni. Természetesen kérhető helyszíni felmérés egyenes ablakoknál is, sőt ajánlott is, ha több ablakról, teljes lakásról van szó.

Igény esetén karnisai felszerelését és függönyei felrakását is elvégezzük!

10000+

Függöny a kinálatunkban

30+

Év tapasztalat

1000+

Otthon felmérése

Tanácsadás

Segítünk üzletünkben a megfelelő stílus, anyag és méret kiválasztásában.

Felmérés

Karnisok felmérését vállaljuk, egyedi íves karnisok legyártását is elkészítjük.

Függönyvarrás

Üzletünkben vásárolt anyagokból varrónőink elkészítik a megálmodott függöny kompozíciókat.

Szerelés

Minden típusú karnis szakszerű szerelését vállaljuk.A függönyök igényes felhelyezését is elvégezzük.

Lakástextil Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink terén is a teljességre törekszünk, így a függönyvarrás mellett vállaljuk a függönyözéshez kapcsolódó helyszíni felmérést, karnisokra és függönyökre. Speciális ívben, vagy szögben hajlított karnisokat is készíttetünk egyedi méretre. Az elkészült karnisokat igény szerint a készregyártást követően felszereljük, vállaljuk továbbá függönyök leszedését, tisztíttatását és szakszerű visszatételét is.

Tovább

Lakástextil és Függöny Áruház Budapesten

1134 Budapest, Lehel utca 17/d.

 

Tel: +36-30-211-7121

Üzlet: +36 70 38-11-258

 

üzenet
lakástextil üzlet bejárat